Even voorstellen

Kittens F 001Hallo, ik ben Marjon en ik woon in Ede. Mijn man is overleden in 2017 en onze kinderen zijn alle drie uitgevlogen en daarom deel ik mijn huis met mijn huisdieren. In huis heb ik; een Zwitserse witte herder, twee Somali katers en twee Abessijn Variant poezen . Buiten heb ik nog konijnen, schildpadden, cavia`s en een volière.

In het verleden heb ik gefokt met woestijnratjes, konijnen en ons teefje Keli en nu alleen nog met onze katten omdat ik daar alle aandacht aan willen besteden.

Omdat ik erg geniet van fokken, heb ik ong. 2 à 3 keer per jaar een nestje van één van mijn poezen.

Bij het fokken staat voor mij het karakter en de gezondheid op de eerste plaats. Verder wil ik graag een bijdrage leveren aan het in stand houden en verbeteren van dit prachtige ras. Dit doe ik door het zorgvuldig zoeken naar verantwoorde bloedlijnen. Bij het kiezen van een kater is het belangrijk dat de kater naast een mooi uiterlijk vooral een mensgericht en aanhankelijk karakter heeft. Eigenschappen die ik terug vind in onze poezen Fiep en Mila en mijn kater Olle. Fynn heeft zijn fok carrière achter zich en blijft hier wonen als castraat.

De kittens zullen opgroeien in aanwezigheid van mensen, honden en meerdere katten om zo een goed socialisatie proces door te maken.

Somalies zijn extroverte, eigenzinnige en intelligente katten. Ze beschikken over een bijzondere manier om hun bedoelingen duidelijk te maken. Hierbij gebruiken ze hun stem niet veel want Somalies zijn niet luidruchtig. Ze hebben veel contact met de gezinsleden nodig om zich prettig te voelen. Ze zijn slim en nieuwsgierig. Alles wat nieuw is in huis wordt uitgebreid gekeurd en onderzocht. Verder zijn ze speels en ondernemend. Als de katten uit gespeeld zijn, komen ze graag urenlang op schoot liggen om geaaid en geknuffeld te worden (over genomen uit de Kattenencyclopedie van Esther J.J. Verhoeff.

3